En lägenhet i västmanländska Hällefors besköts natten mot söndagen. Arkivbild.
En lägenhet i västmanländska Hällefors besköts natten mot söndagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Skott avlossades mot lägenhet där barn sov

ANNONS

En lägenhet där ett barn låg och sov besökts natten till söndagen i Hällefors.

En vuxen i lägenheten vaknade under natten av smällar som personen antog var fyrverkerier. På morgonen konstaterades att en fönsterruta krossats i ett sovrum där ett barn i lågstadieåldern sovit.

Polisens brottsplatsundersökning visar skador efter kulor i taket i sovrummet, och rester efter två gevärs- eller pistolkulor har beslagtagits.

– Vi har inlett en förundersökning om olaga hot, vapenbrott och skadegörelse. Spår i snön nedanför sovrumsfönstret efter en person har dokumenterats, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Någon hotbild mot familjen som bor i lägenheten existerar inte enligt polisens uppgifter, och man utesluter inte att skotten avfyrats mot fel lägenhet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS