En 15-årig pojke dömdes i december för bland annat mordförsök i samband med en skolattack på Källebergsskolan i Eslöv i augusti förra året. Han friades för tio fall av grovt olaga hot, men nu överklagar sju elever den delen av domen. Arkivbild.
En 15-årig pojke dömdes i december för bland annat mordförsök i samband med en skolattack på Källebergsskolan i Eslöv i augusti förra året. Han friades för tio fall av grovt olaga hot, men nu överklagar sju elever den delen av domen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Skolattacken i Eslöv: Sju elever överklagar

ANNONS

Den 15-årige pojken dömdes i december till sluten ungdomsvård för bland annat mordförsök i samband med skolattacken i Eslöv, men han friades för tio fall av grovt olaga hot.

Nu överklagar sju elever den delen av domen, rapporterar P4 Malmöhus.

Pojken dömdes av Lunds tingsrätt till två och ett halvt års sluten ungdomsvård för mordförsök på en lärare, nio fall av grovt olaga hot mot elever och personal på skolan och för grovt hot mot tjänsteman. Attacken skedde på Källebergsskolan i Eslöv i augusti förra året.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS