Rättegången mot männen startar inom 15 dagar. Arkivbild.
Rättegången mot männen startar inom 15 dagar. Arkivbild.

Skolanställd tvingade tonåring prostituera sig

Tio män står åtalade i en stor sexhärva som nystats upp i Göteborg. I centrum står en man i 50-årsåldern som är misstänkt för att ha våldtagit en ung kvinna och tvingat henne att prostituera sig – på skolan där han arbetade.

ANNONS
|

Mannen i 50-årsåldern greps och häktades förra våren. Nu väcks åtal mot mannen som är misstänkt för grova våldsamma övergrepp på den unga kvinnan och för att ha låtit andra män utnyttja henne för pengar.

Brotten mot kvinnan begicks under 2015, enligt åtalet. Två män står åtalade misstänkta för att ha våldtagit kvinnan.

- Jag påstår att det skett en del händelser på en skola, den åtalades arbetsplats. Det knyter an till åtalspunkterna grovt koppleri och grov våldtäkt, säger Mats Ihlbom till TT.

ANNONS

I samma härva står sex män åtalade misstänkta för sexköp. Ytterligare en man i 60-årsåldern, som enligt Göteborgs-Posten träffat barn och unga i sitt arbete, står åtalad för flera fall av våldtäkt mot barn som ska ha pågått under flera år.

Samtidigt har flera män som utretts för liknande sexualbrott i samband med härvan inte åtalats på grund av att handlingarna preskriberats.

- Att vi väcker åtal nu innebär inte att vi lägger undan utredningen. Fler kan komma att åtalas senare, säger Mats Ihlbom.

TT har sökt den skolanställdes advokat.

TT

Åtalspunkterna

50-årig skolanställd misstänks för grova våldtäkter, grovt koppleri, koppleri, köp av sexuell tjänst av barn, försök av sexuell tjänst av barn samt köp av sexuell tjänst.

Man i 60-årsåldern misstänks för våldtäkt mot barn, köp av sexuell handling av barn, köp av sexuell tjänst.

Man i 30-årsåldern misstänks för våldtäkt.

Man i 40-årsåldern misstänks för våldtäkt.

Sex män misstänks för köp av sexuell tjänst.

ANNONS