Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brandområdet, nordväst om Sollefteå, är cirka 1,5 x 0,5 kilometer stort.

Skogsbrand tillfälligt under kontroll

Efter mer än ett dygns släckningsarbete var skogsbranden i trakterna kring Mo, Helgum, i Sollefteå kommun åtminstone tillfälligt under kontroll på söndagskvällen. Räddningstjänsten hoppas nu på lite regn i området.

Branden bröt ut på lördagseftermiddagen och räddningstjänsten har sedan dess bekämpat branden från luften och på marken. Brandområdet är ungefär 1,5 kilometer gånger 500 meter stort. Blåst under lördagen och vindbyar på söndagen har försvårat släckningsarbetet, men vid 22-tiden på söndagskvällen bedömde räddningstjänsten att läget var under kontroll.

- Nu börjar det bli lite lugnare, det brinner lite mindre på grund av ökad luftfuktighet, men vi trappar inte ned. Under natten hoppas vi komma runt hela branden med slangsystem, säger räddningsledare Mikael Lundberg vid räddningstjänsten Höga kusten-Ådalen till TT.

Han berättar också att tre helikoptrar vattenbombat området ett tag under söndagen, men att det under kvällen används två helikoptrar. Dessa kommer, precis som personalen på marken, att vara igång hela natten.

Väderprognosen siar lite regn på måndagsmorgonen, vilket räddningstjänsten välkomnar.

MSB gick i fredags ut med ett myndighetsmeddelande till allmänheten för att varna för den extrema brandrisken som fortfarande råder.