Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Flertalet skott avlossades i ett bostadsområde i Sollentuna norr om Stockholm. Arkivbild.

Skjutning och explosion i Sollentuna

Flertalet skott avlossades, troligen med automatvapen, mitt i ett bostadsområde i Stockholm. Kulsvärmen följdes av en detonation.

Skjutningen genomfördes i centrala Sollentuna norr om Stockholm en halvtimme in på lördagsdygnet. Enligt polisen har tomhylsor hittats på platsen och det finns splitterskador i fastigheter.

- Man har skjutit ett flertal skott. Det kan mycket väl ha varit automatvapen man har använt, men det är inget jag kan bekräfta, säger Lena Baakki, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm, till TT.

Polisen utreder händelsen som mordförsök och synnerligen grovt vapenbrott, viket är en rubricering som kan användas om exempelvis automatvapen.

- Med den rubriceringen kan man dra vissa slutsatser, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till TT.

Efter att flera personer öppnat eld kastades enligt vittnesuppgifter ett föremål som exploderade. Polisen rubricerar explosionen som framkallande av fara för annan. Inga skadade personer har dock hittats. Inte heller misstänkta gärningsmän, som ska ha lämnat området i bilar, har gripits.

Nu kraftsamlar polisen.

- Vi kommer förstärka närvaron i området. Det här är ett bostadsområde och det är horribelt att det här har hänt, säger Carina Skagerlind.