Flcikan hittades i ett skogsparti i närheten av en skola i Morö Backe den 7 juli.
Flcikan hittades i ett skogsparti i närheten av en skola i Morö Backe den 7 juli. Bild: Jonas Westling

Skellefteåflickan lämnar iva – polisen söker vittnen

Polisen i Skellefteå ber allmänheten om tips i anknytning till mordförsöket på en flicka på Morö Backe – särskilt söker man tre specifika vittnen som befann sig i området under mordförsöket. Flickan som tidigare vårdades på intensivvårdsavdelningen i Umeå har nu lämnat iva, rapporterar Expressen.

ANNONS
|

Den 7 juli hittades den nioåriga flickan svårt skadad i ett skogsparti på Morö Backe i Skellefteå. Polisen misstänker att en pojke, som uppges vara 13 år, ligger bakom attacken. Pojken misstänks för mordförsök och grov våldtäkt mot barn.

Den nioåriga flickan vårdades för allvarliga skador på Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Under fredagen har sjukhuset meddelat att hon inte längre är vid behov av vård på iva och har istället flyttats till en annan avdelning.

Polisen söker tre möjliga vittnen

Samtidigt vädjar polisen om tips från allmänheten för att få hjälp i utredningen. Det gäller specifikt tre vittnen som ska ha befunnit sig i området i koppling till brottet.

ANNONS

Det gäller bland annat en kvinna som lekte med sitt barn vid lekparken i närheten av brottsplatsen och en man som promenerade med en mindre hund längs gångvägen nära Morö Backe runt 16-tiden samma dag. Den tredje personen som polisen söker är en kille på elsparkcykel som befann sig på platsen när polis och ambulans larmades ut vid 17-tiden.

LÄS MER:Misstänkt pojke flyttad till annan del av landet

LÄS MER:Så utreds åldern på misstänkt pojke

LÄS MER:Pojken i Skellefteå misstänks även för våldtäkt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS