Hemsidorna till Skatteverket och Kronofogdemyndigheten var helt nere under söndagen. Arkivbild: TT

Skatteverkets hemsida ligger nere

Den som tänkt ta en titt på sitt skattekonto under helgen får tålmodigt vänta. - Vi har noterat att vår hemsida ligger nere, men kan tyvärr inte ge något besked om när den kan vara uppe igen, säger Erik Lif Sjöcrona, pressekreterare på Skatteverket.

I fredags kom beskedet att många fått vänta på sin utbetalning av skatteåterbäringen. Nu har också Skatteverkets hemsida gått ner, skriver Expressen. Något som bekräftas av Erik Lif Sjöcrona på Skatteverket.

- Det stämmer. Vi känner till problemet och jobbar med att lösa det, men det finns tyvärr ingen beräknad tid för när tjänsten kan vara uppe igen, säger han.

LÄS MER: Problem med utbetalning av skatteåterbäringen
 

Strulig vecka

Problemet med hemsidorna uppstod under söndagseftermiddagen och både Skatteverket och Kronofogdens hemsidor ligger nere. Den som försöker gå in på Skatteverkets hemsida möts istället av ett tekniskt felmeddelande. Vad som orsakat felet är än så länge okänt.

Tidigare i veckan berättade Skatteverket att det varit problem med att få betala ut skatteåterbäringar, men enligt Erik Lif Sjöcrona ska de sista utbetalningarna gått ut som planerat i fredags.

- Min uppfattning är att pengarna gick ut i fredags och fanns på kundernas sparkonton under fredagseftermiddagen, säger han. 

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.