Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två regnbågsflaggor har blivit nedslitna från ringmuren i Visby under Almedalsveckan. Arkivbild.

Skadegörelse mot regnbågsflaggor på ringmuren

Två av tre regnbågsflaggor som satts upp av Region Gotland på ringmuren i Visby har rivits ned. Regionen har polisanmält händelsen.

Natten till torsdag har två regnbågsflaggor som satts upp av Region Gotland i samarbete med Visby centrum slitits ned från tornen på ringmuren.

- Vi hissade upp dem på de tre tornen i tisdags och de var kvar i går kväll. I morse var två plötsligt borta och det syntes tydligt att de inte var nedtagna på vanligt sätt, eftersom linorna var avskurna, säger Mia Stuhre.

Region Gotland har gjort en polisanmälan om skadegörelse. Man hittade senare den ena flaggan liggandes på marken en bit från ringmuren, men den tredje är fortfarande försvunnen.

- Det var viss skadegörelse på hissanordningen så det är inte bara att sätta upp nya. Men vi försöker laga det som går och förhoppningsvis kan flaggorna vaja igen i morgon, säger Mia Stuhre.

Hon berättar att det vanligtvis inte förekommer regnbågsflaggor på ringmuren under Almedalsveckan.

- De kommer upp lite då och då men det här är första gången under politikerveckan. Vi satte upp dem i samarbete med Visby centrum eftersom vi vill visa att demokrati och mångfald går hand i hand.

TT: Har ni några spår efter de skyldiga?

- Det är ingen som har sett någon ta ner dem. Det får polisen utreda, om det går att spåra vem som ligger bakom.