En inringare ska ha upptäckt den skadade svanen i fredags, men när polisen kom till platsen kunde man inte hitta den. På bilden syns en annan svan.
En inringare ska ha upptäckt den skadade svanen i fredags, men när polisen kom till platsen kunde man inte hitta den. På bilden syns en annan svan. Bild: Ørn E. Borgen

Skadad svan efterlyses – skjuten med pil

ANNONS

Polisen söker tips om en skadad svan, efter att man fått larm om att en svan hade blivit skjuten med pil i centrala Hudiksvall.

– Det är någon form av pilbåge eller armborst som har skadat svanen, säger Tobias Ahlén, presstalesperson på polisen i region Mitt.

En inringare ska ha upptäckt den skadade svanen i fredags, men när polisen kom till platsen kunde man inte hitta den.

– Vi vill ha tips om var svanen är, så vi kan hjälpa den eller i värsta fall avliva den. Har man tips om själva händelsen är vi också intresserade av det.

Det kommer att rubriceras som någon form av djurplågeriärende om man lyckas hitta svanen, säger Tobias Ahlén.

ANNONS

– Det är ett otrevligt brott så klart. Man får ju dels inte jaga svanar, och man får inte heller jaga med pilbåge eller liknande i Sverige. Så det är många fel som har begåtts här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS