Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Männen publicerade en film som från övergreppet hjälp av meddelandetjänsten Snapchat. Arkivbild.

Skärpta straff för Snapchat-våldtäkten

Hovrätten skärper straffen för de två män som i början av juni dömdes till fängelse för den så kallade Snapchat-våldtäkten i Uppsala, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

De två männen ville att straffen skulle mildras och överklagade tingsrättens dom, men nu har hovrätten beslutat att straffen ska skärpas. 46-åringen, som dömts för våldtäkt, får sitt fängelsestraff förlängt med ett halvår till två år och sex månader. 21-åringen, som dömts för anstiftan till våldtäkt och andra brott, får sitt straff skärpt från två år och åtta månader till tre års fängelse. 21-åringen ska även utvisas från Sverige.

Kammaråklagare Thomas Forsberg säger till SVT Nyheter Uppsala att han hade önskat att straffen skärptes ytterligare några månader. Överlag är han dock nöjd med hovrättens bedömning.

- Jag tycker det är tillfredsställande att man tagit till sig den argumentation jag tagit fram i hovrätten. Man har skärpt straffen väsentligt. Jag hade önskat att det skulle vara ytterligare några månader men det här är en rimlig reaktion på brottsligheten, säger han.

Våldtäkten ägde rum på ett hotell i Uppsala. Männen publicerade en film som från övergreppet hjälp av meddelandetjänsten Snapchat.