Invånarna i Västmanland uppmanas att avstå från onödiga resor både inom och utanför regionen.
Invånarna i Västmanland uppmanas att avstå från onödiga resor både inom och utanför regionen. Bild: Johan Nilsson/TT

Skärpta restriktioner i Västmanland

Smittspridningen av covid-19 ökar i region Västmanland och nu skärps restriktionerna.

ANNONS

Invånarna uppmanas att undvika kollektivtrafiken och den som ändå måste resa med buss eller tåg ska bära engångsmunskydd oberoende av tid på dygnet.

"Antalet inlagda på sjukhus och intensivvård (har) ökat på nytt och jag bedömer det därför nödvändigt att som tillägg till Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd utfärda särskilda rekommendationer för Västmanland", säger Jan Smedjegård, Smittskyddsläkare region Västmanland i ett pressmeddelande.

Västmanland har sportlov nästa vecka och för att bryta eventuella smittkedjor rekommenderas att högstadie- och gymnasieskolor i regionen tillämpar distansundervisning under hela vecka 10, det vill säga veckan efter sportlovet.

Invånarna uppmanas också att undvika att besöka köpcentrum och butiker om det är risk för trängsel samt att vistas i butiken så kort tid som möjligt och handla utan medföljande sällskap.

ANNONS

"Jag vill också skicka med det viktiga budskapet om att ta sitt vaccin när ens tur kommer, att vaccinera sig är ett viktigt led i att minska och på sikt stoppa smittspridningen av covid-19", säger Jan Smedjegård.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS