Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En nu avhoppad lokalpolitiker för Sverigedemokraterna har skrivit förnedrande inlägg på Facebook om Förintelsens offer. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Skämtade om Förintelsens offer – avgår

Den lokalpolitiker för Sverigedemokraterna som skrivit förnedrande inlägg på Facebook om Förintelsens offer drar tillbaka sin kandidatur, rapporterar SVT Nyheter Uppsala.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Politikern, som varit ordförande för SD i en kommun i Norduppland, har även skämtat grovt om svarta. Händelserna har enligt Expressen inträffat under 2012 och 2013.

Bland annat skämtade mannen om judar som ska gasas i Auschwitz. Vid ett annat tillfälle skrev mannen nedsättande om svarta som han kallade "negrer".

Politikern har tidigare sagt att hans inlägg är "ren satir". Med anledning av avgången skriver politikern nu i ett pressmeddelande att:

"Jag inser att mina flera år gamla skämt på Facebook har lett till missförstånd och att detta kan skada förtroendet för partiet, vilket absolut inte har varit min avsikt. Det sista jag vill är att partiet ska få lida på grund av detta och därför drar jag tillbaka min kandidatur i valet och avsäger mig medlemskapet och alla uppdrag i partiet".