En sjukhusanställd kvinna i Malmö misstänks ha stulit från en patient. Arkivbild.
En sjukhusanställd kvinna i Malmö misstänks ha stulit från en patient. Arkivbild. Bild: Isabell Höjman/TT

Sjukhusanställd tros ha stulit från patient

ANNONS

En sjukhusanställd kvinna i Malmö misstänks ha stulit en inlagd patients plånbok och ska bland annat ha betalat skönhetsingrepp, en bil och en diskmaskin med dennes pengar, skriver Sydsvenskan.

Det var i januari som en man i 65-årsåldern lades in på sjukhus med svåra magsmärtor. När han efter fem dagar skrevs ut saknades hans plånbok och pass. De hade legat i en jackficka och jackan hade hängt i ett olåst skåp på avdelningen. Uttag och köp på över 100 000 kronor hade gjorts från mannens konto.

Polisen har via flera bankomaters övervakningskameror kunnat identifiera en sjukhusanställd kvinna som använde mannens bankkort.

ANNONS

Kvinnan har erkänt att hon har använt mannens kort, men menar att hon inte stal det utan hittade plånboken utomhus på sjukhusområdet.

Hon åtalas för grov stöld och bedrägeri.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS