Patientens remiss skickades inte vidare för uppföljning. Arkivbild.
Patientens remiss skickades inte vidare för uppföljning. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist/TT

Sjukhus lex Maria-anmäls efter liggande remiss

ANNONS

Ett sjukhus i Värnamo anmäler sig självt till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) efter att en patient fick fel medicinering på grund av en liggande remiss, rapporterar Värnamo Nyheter.

Patienten besökte kliniken för besvär med hjärtat och fick behandling med utlovad uppföljning på sin vårdcentral.

Men remissen skickades inte vidare, eftersom den ansvariga läkaren kort därpå hade avlutat sin tjänst.

Patienten besökte återigen vården med liknande problem och det upptäcktes en för hög läkemedelskoncentration i blodet som skulle ha kunnat orsaka allvarlig skada.

Enligt Värnamo Nyheter är det oklart om patientens symptom berodde på läkemedelskoncentrationen. Det är dessutom oklart varför remissen inte skickades vidare trots sjukhusets rutiner för att undvika sådana problem.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS