Sjöstedt och Sabuni anklagade varandra för att skapa kaos

Det hettade till ordentligt i debatten om migration mellan Nyamko Sabuni (L) och Jonas Sjöstedt (V).
– Ni står för kaos, sa Vänsterledaren.

ANNONS
|

Debatten om migration inleddes med en duell mellan Jonas Sjöstedt och Nyamko Sabuni (L) – och det hettade till direkt och båda partiledare anklagade varandra för att genom sin migrationspolitik orsaka kaos.

Nyamko Sabuni sa att Vänsterpartiets politik lett fram till att människor utan asylskäl blivit kvar i landet och att parallellsamhällen växt fram.

– Och vad gör ni när ni har medlemmar som vill motverka detta? Ni sparkar ut dem, sa Nyamko Sabuni.

"Ni står för kaos"

Jonas Sjöstedt kontrade med att det är hans parti som vill ha en reglerad och fungerande invandring. Liberalerna däremot står för kaos.

– Det som händer nu är att färre får komma, men oseriösa arbetsgivare får ta hit vem de vill. Det finns ingen kontroll alls. Ni ger all makt till arbetsgivarna. Ni står för kaos, sa han.

ANNONS

När de andra partiledarna släpptes in i debatten fick statsminister Stefan Löfven frågan om hur många som egentligen ska få komma till Sverige. Bakgrunden är ett uttalande tidigare i veckan om att invandringen måste minska, som vållat intern strid inom regeringen.

– Man kan inte sätta ett tal, sa Stefan Löfven i debatten.

"Varför ska Tyskland bestämma?"

Hans regeringskollega, Miljöpartiets Per Bolund, sa att hans parti står för en rättssäker, trygg och human migrationspolitik.

– Det handlar om människor som flyr för sina liv, då måste Sverige finnas där, sa han.

Statsministern tal om "en hållbar migrationspolitik" och överenskommelser inom EU fick kritik av Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson.

– Varför ska Tyskland och Frankrike få bestämma vilka som ska få bo i Sverige? frågade han – och tillade att de överenskommelser statsministern talat om de senaste åren aldrig kommer att bli verklighet.

– Det kommer inte att hända för det finns också nyktra länder i EU, sa Jimmie Åkesson.

KD-ledaren Ebba Busch Thor har tidigare sagt att hon vill att Sverige minskar sin invandring med 70 procent. Detta ska ske genom att anpassa den svenska lagstiftningen med den i övriga nordiska länder.

– Det skulle minska söktrycket, sa hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS