Uppblåsbara flytdjur har blivit ett problem för sjöräddningen i Ystad
Uppblåsbara flytdjur har blivit ett problem för sjöräddningen i Ystad Bild: Jens Buettner

Sjörräddningen har fått nog – baddjur misstas för drunkningar

Under söndagen larmades sjöräddningen i Ystad om en befarad drunkning. Det visade sig handla om en plastflamingo som drev runt och det är inte första gången det händer.

ANNONS
|

– Det är den tredje flamingon på under en vecka, säger Bengt Blomqvist, stationschef på Sjöräddningssällskapet RS Ystad, till Ystads Allehanda.

Enligt räddningstjänsten i Ystad ska de bortdrivna baddjuren dra enorma resurser då de misstas för människor som håller på att drunkna. Nu vädjar man till allmänheten att rapportera in sina bortspolade baddjur.

– Om ditt baddjur försvunnit, skicka ett mejl till JRCC (Sjö- och flygräddningscentralen) så att vi vet att det kan driva runt i området. Om någon då skulle ringa in, så skulle vi veta att där är något, säger Bengt Blomqvist till Ystads allehanda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS