Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Kvinnor ska bara med gå ut om de fått sin mans tillåtelse och i sådana fall ska de vara helt täckta tyckte en föreläsare hos Sveriges förenade muslimer.Arkivbild.

SFM slår tillbaka: "Guilt-by-association"

Sveriges förenade muslimer har fått stark kritik efter att ha anlitat föreläsare som påstås sympatisera med terrorgrupper. Föreningen försvarar sig i ett nytt brev till Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

Den ideella föreningen Sverige förenade muslimer (SFM) har kritiserats för att ha bjudit in föreläsare som stödjer terrorgrupperna IS och al-Qaida. Föreningen har ansökt om ekonomiskt stöd från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) för att genomföra det anti-rasistiska projektet "Stå upp".

SFM riskerar dock att inte få stödet eftersom myndigheten inte varit tillfreds med de svar som föreningen gett om de kritiserade föreläsarna.

I ett brev till MUCF slår SFM tillbaka mot de uppgifter som framkommit om föreningens verksamhet. Bland annat skriver SFM i brevet att personer i föreningen utsätts för "en klassisk guilt-by-association som enbart appliceras på muslimer".

Man medger att man har anlitat en föreläsare som i ett uppmärksammat Youtube-klipp säger att kvinnor kommer till helvetet om de inte täcker sig, men försvarar det engagemanget: "Det stämmer att föreläsaren var inbjuden dec 2016, men då för att tala om ämnet att söka kunskap i allmänhet", står det i brevet.

Frågan om huruvida offentligt stöd ska betalas ut till SFM:s projekt avgörs nästa vecka.