Kalmar tingsrätt dömer två män till sex års fängelse efter våldtäkter mot två tonårsflickor. Arkivbild.
Kalmar tingsrätt dömer två män till sex års fängelse efter våldtäkter mot två tonårsflickor. Arkivbild. Bild: Mikael Fritzon / TT

Sex års fängelse för våldtäkt mot tonårsflickor

ANNONS

Två män döms till sex års fängelse för att gemensamt ha utsatt två tonårsflickor för grov våldtäkt. Den ena flickan var bara 14 år och männen döms i det fallet för grov våldtäkt mot barn.

Enligt domen förmådde de först flickan att dricka så mycket alkohol att hon inte kunde försvara sig, rapporterar P4 Kalmar.

En av männen gjorde dagen efteråt sökningar på internet om sexualbrott mot minderåriga, vilket tingsrätten ser som ett bevis för att han visste att flickan var under 15 år.

Männen har hävdat att flickorna frivilligt hade sex med dem och sagt att de inte visste att en av dem var minderårig, rapporterar SVT Nyheter Småland.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS