Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Sexårig pojke försvunnen på Öland – kvinna anhållen

Ett stort pådrag har under natten sökt efter en sexårig pojke som på torsdagen försvann från sitt hem i Färjestaden på Öland. På fredagseftermiddagen hittades pojken vid liv på ett tåg i Osby, enligt Expressen. En kvinna har anhållits misstänkt för brott i samband med försvinnandet.

Även Öland har under veckan chockats av ett mystiskt försvinnande. På torsdagen försvann en sexårig pojke, som först under fredagseftermiddagen återträffades – på ett tåg i Skåne.

– Pojken är anträffad på ett tåg i Osby. Det är ett tips som från allmänheten som ledde oss till att kontrollera tåget. Polispatrull gick ombord på tåget när det stannade i Osby. Där var pojken tillsammans med en vuxen man, säger Patrik Fors, polisens presstalesperson till Expressen.

Den anhållna kvinnan har enligt polisens hemsida en relation till pojken och polisen har inlett en förundersökning med brottsrubriceringen egenmäktighet med barn.

Mannen som var med pojken på tåget har hämtats till förhör. Han är misstänkt för egenmäktighet med barn. Pojken är välbehållen och kommer att överlämnas till sociala myndigheter, enligt polisen.

Ett stort sökpådrag drogs igång och intensifierades under natten. Förutom polisen var försvarsmakten involverad i letandet och har bland annat sökt med helikopter.

Stort antal tips

Frivilligorganisationen Missing People har organiserat sökande i området och ett stort antal frivilliga har anslutit för att hjälpa till.

– Vi har sökt under natten och sökarbetet fortsätter under dagen. Han är fortsatt försvunnen, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisregion Syd till TT.

Ett stort antal tips om pojken har kommit in och har undan för undan bearbetats av polis. Polisen skriver på sin hemsida att de vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt till i sökandet efter pojken och lämnat tips vid hans försvinnande.

Misstankar om brott

Den misstänkta kvinnan anhölls efter förhör.

Det är oklart vad hon har för inställning till anklagelsen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.