Se första bilderna på Scanias nya lastbil

Scania har introducerat ett nytt lastbilsprogram som är frukten av tio års utvecklingsarbete. Den helt nya lastbilsgenerationen är den första på över 20 år. − Det här är tveklöst den största satsning som Scania någonsin har gjort under sin 125-åriga historia, säger Henrik Henriksson, VD och koncernchef för Scania.

ANNONS
|

1995 presenterade Scania senast en ny lastbilsgeneration. I dag den 23 augusti 2016 är det dags igen efter satsningar i storleksordningen20 miljarder kronor. Lanseringen skedde i Paris och en av dem största profilerna på plats varFN:s förre generalsekreterare Kofi Annansom talade inför 1500 inbjudna gäster under evenemanget, som även filmades och sändes på webben.

Själva utvecklingen av de nya lastbilarna har skett i Södertälje där nästan en fjärdedel, cirka 4 000 av bolagets 18 000 anställda, arbetar och på onsdag går det att se de nya Scaniabilarna i Sverige under en lastbilsmässa i Jönköping.

Scanias VD HenrikHenriksson beskrev storsatsningen som "inte bara ett nytt lastbilsprogram utan en unik, sinnrik bygglåda med hållbara lösningar" som Scania enligt honom är "först i branschen med att verkligen kunna "leverera". Han sade att "den verkliga innovationen är att vi nu introducerar ny teknik, tjänster och insikter som hjälper våra kunder att få överblick över både kostnader och intäkter.

ANNONS

Enligt Henriksson är en förbättring att dieselförbrukningen sänkts med fem procent.

–Och nivåerna av koldioxid är på en nivå som man inte hört talas om i vår bransch, sade han innan de nya lastbilarna visades upp på scenen i den franska huvudstaden.

Scanias uttalade mål är att nå minst 40 000 kunder.

ANNONS