Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

SD-toppen Mattias Karlsson polisanmäld

I texten till bilden på Facebook beskyllde Mattias Karlsson två ungdomar för att upprätthålla sig illegalt i Sverige. Nu polisanmäls han av Amir Nabizadeh som tog selfie-bilden. – Min första reaktion var att bli rädd för att många hotar mig. Sen blev jag chockad över att han liknar mig vid en terrorist, säger han till GP.

Enligt Aftonbladet upprättades anmälan under tisdagskvällen. Brottsrubriceringen är förtal och upphovsrättsbrott. Inlägget fick stor spridning i sociala medier då det delades av Sverigedemokraternas officiella Facebook-konto.

I inlägget hänger Mattias Karlsson ut de två ungdomarna som illegala invandrare. Han drar också paralleller till fallet med den misstänkte terroristen Rakhmat Akilov som körde lastbilen vid terrorattacken på Drottninggatan i Stockholm förra året.

"Ett halvår efter att en illegal invandrare, som borde ha utvisats, dödade och skadade 19 svenskar i ett terrorattentat, så tar polisen selfies med invandrare som vistas här illegalt och som borde utvisas..." skriver Karlsson i inlägget, som nu tagits bort.

"Blev chockad"

Amir Nabizadeh är bildens fotograf och en av de två som hängs ut i inlägget.

– Min första reaktion var att bli rädd för att många hotar mig. Sen blev jag chockad över att han liknar mig vid en terrorist. Jag kämpar mot rasister, nazister och terrorister, nu kallar han mig för det. Det gör mig arg och ledsen, säger Amir Nabizadeh. 

På sin Facebook ber nu Mattias Karlsson om ursäkt och skriver att han fått uppgifter om att personerna på bilden inte är några "illegala invandrare".

"Om det skulle vara så att detta stämmer och om det jag skrev i anslutning till bilden har fått någon person med uppehållstillstånd att känna sig illa till mods och utpekad som illegal invandrare, så beklagar jag detta. Syftet med min postning var inte att peka ut eller gå i polemik med enskilda individer" skriver Karlsson.

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.