SD-valsedlar kommer att saknas på flera ställen i Skåne under kyrkovalet. Arkivbild.
SD-valsedlar kommer att saknas på flera ställen i Skåne under kyrkovalet. Arkivbild. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

SD missade anmäla kandidater till kyrkovalet

ANNONS

Flera församlingar i Skåne kommer att vara utan kandidater från Sverigedemokraterna vid kyrkovalet i september. Detta då partiet missat att skicka in kandidatlistor, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Vi hade faktiskt 20 kandidater som var villiga att ställa upp och som tyckte att detta skulle bli väldigt roligt. Tyvärr så kan de inte göra det nu, säger André af Geijerstam (SD), partiets gruppledare i kommunfullmäktige i Sjöbo, en av de aktuella församlingarna.

Enligt Lunds stift har man även missat att skicka in kandidatlistor för Lunds pastorat och Värby församling i Svedala kommun.

Till skillnad från riksdags- och kommunalval kan man vid kyrkvalet inte själv skriva på valsedlarna. Enligt SVT är det uppemot 52 000 röstberättigade i Skåne som inte kommer att kunna rösta på SD-kandidater.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS