Arkivbild.
Arkivbild. Bild: Bendiksby

SAS-plan tvingades nödlanda – började brinna i luften

Ett SAS-plan som lyfte från Kiruna på väg mot Stockholm tvingades under fredagsmorgonen till en nödlandning i Luleå efter att en motor börjat brinna under färd.

ANNONS
|

Planet, vars destination var Stockholm, lyfte strax efter klockan sex under fredagsmorgonen från Kiruna. Men strax efter avgång fattade en motor eld.

– Femton minuter upp i luften smäller det ordentligt i ena motorn. Då ser jag hur det brinner, det slår ut flammor ur ena motorn, säger Malin Bergström Christén, som befann sig på planet, till Aftonbladet.

Planet tvingades därefter till en nödlandning i Luleå. SAS kan inte bekräfta att planets motor fattat eld.

– Jag har inga sådana uppgifter. Det jag vet är att det varit ett tekniskt fel på ena motorn och att man därför genomfört en kontrollerad landning med en motor, säger Freja Annamatz, presskommunikatör vid SAS till TT.

ANNONS

Det drabbade flygplanet är en Boeing 737-600. Om fler plan av modellen kan vara drabbade av samma typ av tekniskt fel kan Annamatz inte svara på.

– Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning av planet.

De drabbade passagerarna är kvar i Luleå och ska så snart som möjligt, troligtvis vid 11-tiden, flygas till Arlanda.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS