Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Saras lapp skapade ramaskri

Sara Sundqvist ifrån Umeå satte med kort varsel upp en lapp i hissen där hon bor om att vattnet ska stängas av under helgen. Detta på grund av en renovering i hennes lägenhet, och att grannarna kan låna Statoils toalett vid basala behov. Själv skulle hon åka på spa över helgen, vilket hon påpekade på lappen. Reaktionerna från grannarna lät inte vänta på sig.

Sara hade suttit lite uttråkad på jobbet på Volvo Lastvagnar natten till fredag, och tänkt att det hade varit roligt att retas lite med grannarna. Hon skrev då ihop en lapp på jobbets dator, som Expressen var först med att berätta om. 

Satte lappen i hissen

När Sara kom hem från jobbet satte hon upp lappen i den gemensamma hissen.

- Jag satte upp den med en tejpbit, och sen gick jag och la mig, säger hon.

Varför hon gjorde det är hon osäker på. 

- Jag vet inte, jag var trött, och hjärnan tyckte att det kunde vara kul att röra om lite i huset, säger Sara.

Nedringd av grannarna

När Sara vaknade senare på morgonen hade hon flera missade samtal, och hade direkt en gissning vad det handlade om. 

- Jag tänkte vad fan har jag gjort, vad är det här för något, nu kanske hyresvärden blir tokig och har vräkt mig, jag tyckte bara det var en rolig grej, säger hon.

Hittade lappen ihopknycklad

När Sara sen tittade i hallen så hittade hon lappen ihopknycklad under brevinkastet.

- Minst fyra personer hade skrivit saker på den, sen vet jag inte någon skrivit flera gånger men det är olika pennor i alla fall, säger hon.

Hade goda intentioner

Men Sara hade inte menat att skapa någon osämja, utan trodde att grannarna skulle förstå skämtet.

- Vi hade vattnen avstängt i somras, och då har man ju jättebra framförhållning. Man kan ju inte berätta något såhär precis innan. Någon har kanske planerat helgen, bokat in saker, då kan man ju inte säga att man stänger av vattnet och "ni kan ju gå till Statoil om ni behöver bajsa, ha det bra, jag går på spa". Jag trodde de skulle förstå.

Fler gick på skämtet

Men det är inte så konstigt att grannarna lät sig luras. Sara postade även lappen på sin Facebook, och en vän till Sara köpte det direkt. 

- Jag trodde på det. Sara är en skojfrisk kvinna som även är lite full i fan, så inga tveksamheter om att det var på riktigt. Tänkte att det kanske var lite väl onödigt att nämna en spa weekend, om man inte vill skapa osämja bland grannarna förstås, säger hon till GP. 

Är inte orolig

Sara vet inte hur länge lappen hann sitta i hissen, eller hur grannarna kommer reagera när hon träffar dem, men hon är inte orolig.

- Nu har jag ju inte pratat med nån granne själv, men jag tror att det är lugnt ändå.

Se bildspelet för att läsa lappen och kompisens Facebook-kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.