Samröre med terrorgrupp kriminaliseras

Terrorsamröre kan kriminaliseras. Just nu lägger Morgan Johansson fram förslag om skärpt terrorlagstiftning. Se presskonferensen live här.

ANNONS
|

På torsdagen kom regeringen med beskedet att allt samröre med terrororganisationer ska bli olagligt i Sverige. Det ska ske genom en ny lag som kommer att träda i kraft den 1 augusti om den röstas igenom i riksdagen.

Efter terrordådet i Stockholm 2017 kom regeringen och Alliansen överens om att det behövdes krafttag mot terrororganisationer och de som samarbetar med dem. Den nya lagen ska kriminalisera alla form av deltagande i terrororganisationer.

Brottet är tänkt att ge upp emot sex års fängelse.

Vad det är som klassas som en terrororganisation går regeringen inte in närmare på utan hänvisar detta till domstolsväsendet att avgöra.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS