Den person som varit saknad efter en olycka i Trelleborgs hamn förra veckan har hittats. Arkivbild från onsdagen då bärgningsarbetet inleddes.
Den person som varit saknad efter en olycka i Trelleborgs hamn förra veckan har hittats. Arkivbild från onsdagen då bärgningsarbetet inleddes. Bild: Johan Nilsson/TT

Saknad person återfunnen död efter hamnolycka

Den person som varit saknad efter en olycka i Trelleborgs hamn sedan förra veckan har hittats död av dykare.

ANNONS

Kroppen bärgades under fredagsmorgonen från det kantrade muddringsfartyget i hamnen av räddningstjänstens dykare. Det rör sig om den ur besättningen som varit saknad och anhöriga är nu underrättade, uppger polisen.

– Dykarna från räddningstjänsten fick gå under vatten och hittade kroppen i det utrymme som man hade trott, säger polisens presstalesperson Ewa-Gun Westford till TT.

Olyckan inträffade i samband med muddringsarbete i hamnen den 17 februari. Totalt fanns tre personer ombord och två av dem kunde räddas.

Arbetsfartyget som kantrade har vänts på rätt köl och ligger vid kaj, men under vattenytan.

– Prio ett har varit att säkra båten. Det har gått sådär för det har varit ett komplicerat arbete. Nu står den fast på botten och ska upp över ytan och tömmas på vatten, förklarar Ewa-Gun Westford.

ANNONS

När fartyget är genomsökt kan polisens tekniska undersökning inledas. Kroppen efter den saknade ska också undersökas rättsmedicinskt.

Både danska och svenska myndigheter samverkar i utredningsarbetet, uppger polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS