Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Mattias Karlsson talar på SD:s riksdagar 2017. Bild: Stefan Jerrevång/TT

"S, M och media har förstört Sverige"

Socialdemokrater, moderater och svenska media har medvetet förstört Sverige. Det var budskapet när Sverigedemokraterna inledde sina landsdagar.

Sverigedemokraternas landsdagar inleddes med att partiets gruppledare i riksdagen talade. Han tog bland annat upp partiets vikande stöd i opinionen.

– En del kanske har fallit för de falska löftena från socialdemokrater och moderater, om att de har ändrat sig.

Han konstaterade också att det han kallade en mindre dipp fått "proffstyckare och experter" att säga att Sverigedemokraterna inte kan växa mer, att partiet slagit i taket.

– Det är samma experter som sa att vi aldrig skulle komma in i riksdagen, att Brexit aldrig skulle hända och att Donald Trump inte hade en chans att bli president.

Själv tror han att Sverigedemokraterna ska kunna bli ett statsbärande parti.

– Men då måste vi också börja uppföra oss som ett statsbärande parti och visa ansvarskännande.

Före Mattias Karlsson gick upp i talarstolen visade partiet en ny film, där bilden av ett land i totalt sönderfall visades upp till Jimmie Åkessons speakerröst. Udden var riktad mot socialdemokrater, moderater och svensk media som medvetet förstört Sverige med det han kallade en ansvarslös massinvandring.

– Vårt land befinner sig i ett allvarligt läge. Vi har all rätt att vara arga, sa Mattias Karlsson när filmen rullat ut.

Han sa att Sverige bara för några decennier sedan hade en sjukvård i världsklass. Nu dör cancerpatienter i kön. För några decennier sedan var Sverige världens tryggaste land. Nu "styr kriminella klaner hela stadsdelar".

Mattias Karlsson varnade också alla för att tro på den omsvängning av migrationspolitiken som socialdemokrater och moderater gjort sedan flyktingkrisen hösten 2015. Han liknade deras beteende med män som misshandlar sina flickvänner och sedan desperat försöker få dem att stanna med hjälp av choklad och blommor. 

– De har inte ändrat sig. De är bara desperata.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.