Den politiska turbulensen i Botkyrka fortsätter. Arkivbild.
Den politiska turbulensen i Botkyrka fortsätter. Arkivbild. Bild: Mickan Palmqvist/TT

S-ledamöter blir politiska vildar i Botkyrka

ANNONS

Kommunfullmäktiges ordförande, ytterligare fem socialdemokratiska ledamöter och tre ersättare blir politiska vildar i Botkyrka. De nio kommer att fortsätta att stå bakom det lokala valprogrammet men inte som medlemmar i Socialdemokraterna i Botkyrka, rapporterar SVT.

”Vi är och förblir socialdemokrater, men kan inte längre vara en del av den dysfunktionella lokala partiorganisationen som präglas av vänskapskorruption”, skriver de nio politiska vildarna i ett öppet brev.

Den politiska oron i kommunen har sin upprinnelse i turbulensen runt ABF:s fritidsgårdar, där en rapport våren 2022 pekade på allvarliga missförhållanden.

I helgen uteslöts Centerpartiet ur kommunens styrande allians och brevskrivarna framhåller att det följer ett mönster: ”alla de som stått upp för beslutet att stänga fritidsgårdarna och frysa det ekonomiska stödet till studieförbundet ABF har fått lämna sina uppdrag i partiet eller kommunen”.

ANNONS

Enligt SVT sonderar nu Moderaterna möjligheterna att ta över styret av kommunen.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS