Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Socialdemokraternas riksdagsledamot Magnus Manhammar polisanmäler en SD-kollega för förtal med anledning av en riksdagsdebatt tidigare i år.

S-ledamot förtalsanmäler efter riksdagsdebatt

Socialdemokraternas riksdagsledamot Magnus Manhammar polisanmäler sverigedemokraten Magnus Persson för förtal med anledning av en riksdagsdebatt i våras.

Bisarrt, anser Persson som säger till TT att han står för vad han sagt.

I en debatt om arbetsmiljö i mars i år uppstod ett replikskifte mellan de två. Persson hävdade att Manhammars erfarenhet av arbetslivet i princip var begränsad till att som tidigare anställd på stiftelsen Expo, enligt Persson en "vänsterextremistisk organisation", ha åkt runt och åsiktsregistrerat folk och därmed ägnat sig åt rena "Stasifasoner".

Manhammar säger att Perssons påståenden är befängda och att de inte kan släppas förbi utan vidare. Hans parti tog först upp saken i riksdagsstyrelsen, men det är han personligen som kan polisanmäla förtal.

- Gränserna för vad som sägs förflyttas stadigt, men när det handlar om rena olagligheter måste man dra en gräns, säger Manhammar till TT och framhåller att yttrandena gjordes i en direktsänd debatt.