Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sök jobb utomlands i sommar

Letar du sommarjobb men är lite trött på Sverige? Det finns en hel del tillfälliga utlandsjobb att söka för den som är sugen på en ny utmaning.

Är du bra på språk och tycker om att arbeta med barn och ungdomar kan du söka sommarjobb på språkkurser utomlands, det är oftast fritidsledare och språklärare som behövs.

Arbetsförmedlingen har cirka 60 Eures-rådgivare fördelade över hela Sverige som kan hjälpa till att söka jobb i utlandet.

-Vi hjälper till med informationen och skapar mötesplatser för arbetsgivare och arbetstagare, säger Anna Schotte, Eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen i Karlstad.

Det finns också jobb att söka som inte kräver kvalificerad utbildning, till exempel servitör eller diskare. För dem räcker det oftast om man har erfarenhet av yrket.

Är du intresserad av att arbeta i Norden så finns förmedlingen Nordjobb, som hjälper till att ordna arbeten och jobbar för ökad kulturell förståelse mellan de nordiska länderna. Där går det att hitta både kvalificerade arbeten och jobb som inte kräver någon utbildning alls, som till exempel tomatpackare på Island eller diskare på Åland.

Bostad kan ibland vara svårt att hitta, ett tips är att i god tid annonsera efter både bostad och rumskamrater för att minimera kostnaderna.