Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död.
Polisens tekniker på platsen utanför Vetlanda där den försvunna 21-åriga kvinnan från Vetlanda hittades död. Bild: Adam Ihse/TT

Så hittades Tove av polisen: ”Vi jobbade dag och natt”

Den 16 oktober försvann Tove, 21, efter en utekväll i Vetlanda.
Två veckor senare hittades hon död i ett skogsparti en mil utanför centrum. Nu berättar Richard Finndahl, chef för grova brott, om sökandet.
– Vi jobbade dag och natt, säger han till P4 Jönköping.

ANNONS
|

Lördagsnatten mellan den 15 och 16 oktober försvann 21-åriga Tove efter en utekväll på restaurangen ”Nöjet” i Vetlanda. En stor sökinsats sattes igång och både polis och frivilligorganisationer började leta efter 21-åringen.

Men den 21 oktober avslutades den stora sökinsatsen. Polisen hade inte gjort något fynd och ändrade sin taktik. De började i stället rikta in sig på adresser, spår och tips.

”Vi jobbade dag och natt”

Nu berättar Richard Finndahl, chef för grova brott, om hur de lyckades hitta Tove. För P4 Jönköping berättar han om arbetet som låg bakom, och att polisen kunde komma fram till exakta koordinater där de trodde att Tove kunde vara.

ANNONS

– Det var inga tips eller övervakningsfilmer som gjorde det. Det var en kartläggning och gediget arbete med att hitta en position, säger Richard Finndahl till radiokanalen.

Två veckor efter att Tove försvunnit hittade polisen henne död. Med hjälp av sökhundar fann de hennes kropp i närheten av en lerig skogsväg sydost om Vetlanda.

– Vi hade jobbat dag och natt, ingen kunde släppa det. Det är en dag som jag kommer minnas resten av mitt liv, säger Richard Finndahl.

Två kvinnor sitter nu häktade misstänkta för mord, människorov och gravfridsbrott.

LÄS MER:Misstänkt i Tove-fallet skyller på andra kvinnan

LÄS MER:Tove försvann i Vetlanda: Detta har hänt

LÄS MER:Toves död utreds som mord

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS