Den Säpoanställda polisen straffas med löneavdrag. Arkivbild.
Den Säpoanställda polisen straffas med löneavdrag. Arkivbild. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Säpopolis glömde tjänstevapen på tågperrong

ANNONS

En polis på Säpo glömde en ryggsäck med sitt tjänstevapen, ammunition och magasin på en tågperrong på Lunds centralstation i somras, skriver Kvällsposten .

Enligt en intern disciplinutredning ska polisen snabbt ha insett misstaget och drabbats av en känsla av panik och tog då direkt tåget tillbaka till Lund. Där hade väskan redan omhändertagits av ordningsvakter.

Den Säpoanställda polisen har uppgett att misstaget berodde på "en sekund av ouppmärksamhet" i samband med ett telefonsamtal.

Polisen straffas med ett löneavdrag, då personalansvarsnämnden vid Säkerhetspolisen finner att misstaget innebar en uppenbar risk att en utomstående kunnat komma över utrustningen.

Jonas Grönvik/TT

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS