Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Hovrätten sänker straffen för de två män som misshandlade en ung man så svårt att han ådrog sig livshotande skador. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Sänkt straff efter allvarlig Kalixmisshandel

Från försök till mord till synnerligen grov misshandel. Hovrätten sänker straffen för de två ynglingar som av Haparanda tingsrätt dömdes till fängelse i tolv år respektive åtta år och sex månader för att ha utsatt en man för en utdragen och livshotande misshandel. Med hovrättens nya bedömning av brotten blir straffen nu sju års fängelse för den äldre av gärningsmännen och fängelse i fyra år och sex månader för den yngre.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bland annat ska de ha fängslat sitt offer vid en stol, slagit honom med tillhyggen, stuckit honom med kniv, bränt honom och utsatt honom för skendränkningar. Trots det anser Hovrätten för övre Norrland att det inte är ställt utom rimligt tvivel att de hade för avsikt att döda mannen.

"Det finns omständigheter som talar både för och emot att de båda männen genom sitt handlande haft uppsåt att döda målsäganden. Mot den bakgrunden går det inte att konstatera att det är ställt bortom rimligt tvivel att de haft ett sådant uppsåt", säger hovrättsrådet Jonas Brodin i ett pressmeddelande.