Ryskt örlogsfartyg i krock vid Öresundsbron

Ett kylfartyg har kolliderat med ett 145 meter långt ryskt örlogsfartyg vid Öresundsbron, skriver Aftonbladet. Kollisionen har inträffat på danskt vatten men den svenska kustbevakningen har skickat helikopter för att bistå. Enligt Kvällsposten var kylfartyget på väg till Göteborg.

ANNONS
|

Ett ryskt örlogsfartyg har kolliderat med kylfartyget Ice Rose vid Öresundsbron, skriver Aftonbladet.

Olyckan skedde på danskt vatten och danskarna leder räddningsinsatsen, men tidningen skriver att svenska sjöfartsverket har skickat tre enheter och helikopter till platsen.

– Vi är med lite där om det behövs. Än så länge har vi inga uppgifter om personskador och inte heller några uppgifter om läckage av olja eller vatteninträngningar, säger Jörgen Hansson, räddningsledare på Sjöfartsverket till Aftonbladet.

Orsaken till kollisionen är inte känd men enligt Jörgen Hansson har det varit dimma på platsen.

– Containerfartyget var på väg till Göteborg, säger Jörgen Hansson till Kvällsposten.

ANNONS

Danska BT skriver att det ryska fartyget var 145 meter långt. Danska försvaret undersöker nu orsaken till kollisionen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS