Robert, 25, bjuder hem utsatta barn på julfirande

25-årige Robert Moldén kände sig berörd av tanken på de många barn i Sverige som inte har möjlighet att fira en riktig jul. Nu tar han saken i egna händer och bjuder in utsatta barn att fira jul hemma hos honom på Lidingö. – De kommer bland annat få äta julmat, spela tv-spel och klappa en snäll hund, säger Robert Moldén.

ANNONS
|

När Robert Moldén var tonåring hade han mycket acne och tyckte under en period att livet var jobbigt och svårt.På grund av acnebesvären stannade han hemma från skolan en dag. Då fick han en idé om att försöka göra någonting bra istället för att ligga hemma och må dåligt. Han gick till Röda korsets lokal och hämtade ut en bössa för att samla in pengar. Sedan dess har Robert ägnat mycket tid åt välgörenhet, vilket tidningen Elle tidigare skrivit om.. Han har bland annat jobbat som volontär i Ghana, där han har bidragit med en ny skolbuss till ett samhälleoch varit med och byggt ett nytt barnhem.

ANNONS

– För första gången i mitt liv kände jag att jag faktiskt hade åstadkommit något, sägerRobert Moldén.

Skrev inlägg på Facebook

Lagom till jul kommer barnen i Ghana att flytta in i sitt nya barnhem. Även om Robert inte känner sig klar med arbetet där vill han nu passa på att ägna sig åt välgörenhet på hemmaplan. Han kände sig berördav tanken på de många barn i Sverige som inte har möjlighet att fira en riktig jul. Framförallt bland de många familjer som har kommit till Sverige under flyktingkrisen.

– Det tog bara någon sekund från den tanken till att jag skrev ett inlägg på Facebook.

I inlägget ber Robert om hjälp att komma i kontakt med utsatta barn, som kan bjudas in till hans hem på Lidingö för julfirande den 23:e december.

– Jag har tagit kontakt med Stockholms stad och olika organisationer för att hitta barn som kanske inte får några julklappar eller någon julmat.

Hyr gympasal om det blir trångt

Vid sidan av välgörenhetsarbetet driver Robert flera företag. Bland annat en bilfirma, som han kommer använda sig av för att ordna med transport åt de barn som själv inte kan ta sig till julfirandet. Sedan inlägget på Facebook har många dessutom hört av sig för att skänkajulklappar som kan delas ut till barnen. I Roberts villa på Lidingö kommer han ha ett antal stationer med olika aktiviteter för barnen.

ANNONS

– De kommer bland annat få äta julmat, spela tv-spel och klappa en snäll hund.

Någon gräns för hur många barn han kan ta emot finns inte på förhand.

– Jag bor i hus, men har ingen aning om hur många som kommer. Blir det för trångt får jag väl hyra en gympasal och fixa julstämning där.

Vill se fler liknande initiativ

Robert tror att fler skulle kunna göra liknande insatser. Men att många kanske inte riktigt vågar, eller vet hur de ska gå till väga.

– Det kan vara att man skriver ett inlägg på Facebook i stil med "Hej! Jag tänkte gå till det lokala flyktingboendet med lite julklappar. Vill någon följa med?". Det krävs inte mer än så egentligen.

ANNONS