Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fyrverkerier vid Turning Torso i Malmö. Arkivbild.

Risk för dålig sikt vid tolvslaget

Den som vill se stjärnregn och raketer lysa mot en klar himmel på nyårsafton får åka till Karlstad. Över större delen av landet blir det moln, dis eller lite nederbörd runt tolvslaget, visar SMHI:s prognos.

Nyårsafton börjar med snö från Svealand och norrut då en front under dagen rör sig över landet från väst mot nordost. Efter att fronten rört sig bortåt mot Finland stiger temperaturen och det blir på flera håll både moln, disigt och dimmigt.

- Det är i Götaland generellt där vi ser flera plusgrader och med värmen följer dis och fukt och lättare regn här och var, vid tolvslaget. Vid Jönköping och söderut blir det även lite disigt och lokal dimma, säger Malva Lindborg, meteorolog vid SMHI.

Resten av landet får varierad molnighet utom möjligen utmed östkusten där rester av fronten kan ligga kvar under sena kvällen.

Men det är ännu några dagar kvar och detaljerna är osäkra. Göteborg ser exempelvis ut att få moln, men är ändå lite av ett gränsfall då det ligger nära området med klarare väder.

- Störst chans till klar himmel blir i västra Svealand, i Värmland och i delar av Dalarna. När vi rör oss österut mot Stockholm och Norrlandskusten då kommer det nog bli en del moln och lättare regn eller blötsnö, säger hon.

I år behöver i varje fall inte den som försöker få futt på stubinen frysa.

- Det ser ut att bli runt noll eller någon plusgrad. Från södra Sverige och långt norrut, till strax norr om Sundsvall. Så det är verkligen mildluft, säger Malva Lindborg.