Rikspolischefen efter Löfvings död: ”Jag saknar Mats”

Rikspolischef Anders Thornberg kommenterar nu polischefens Mats Löfvings bortgång, i ett internt meddelande till polisanställda som DN tagit del av.
”Jag saknar Mats”, skriver rikspolischefen.

ANNONS
|

Efter Mats Löfvings bortgång har rikspolischef Anders Thornberg inte ställt upp på intervjuer. Nu uttalar han sig dock i ett internt meddelande på polisens intranät.

”Mats har varit en nära kollega till mig i många år. Vi har delat många stunder och utmaningar i myndigheten, och har många minnen tillsammans”, skriver han enligt DN.

”Han brann för polisens uppdrag och hade alltid medborgarnyttan i fokus. Det präglade honom som polis, chef och som ledare”.

Den högsta polisledningen har efter Mats Löfvings död fått kritik för att ha lämnat honom ensam, under tiden han utreddes för bland annat jäv. Anders Thornberg skriver dock i meddelandet att han haft löpande kontakt med Mats Löfving och erbjudit professionellt stöd.

ANNONS

”Jag förstår att det finns många obesvarade frågor och är medveten om den kritik som framförs på olika sätt. Den måste jag och andra ta till oss av och fundera över. Inom sinom tid kommer vi få svar.”

LÄS MER:Mats Löfvings barn publicerar öppet brev

LÄS MER:Polisfacket: Har förtroende för Thornberg

LÄS MER:Polisens HR-chef: Löfving erbjöds stöd

ANNONS