Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rikslarm efter Engla

Sökandet efter tioåriga Engla utanför Hedemora är fortfarande resultatlöst. Polisens rubricering är misstänkt människorov. Rikslarm har utfärdats.
Polisen arbetar utifrån två teorier: Antingen har Engla blivit bortrövad eller också finns hon någonstans i skogsmarkerna i området kring hennes hem i Stjärnsund utanför Hedemora. 200 personer - civilförsvaret, hemvärnsmän, poliser och frivilliga - deltog under gårdagen i letandet, som övergick i något förminskad styrka när mörkret föll.
Det var efter fotbollsträningen på lördagseftermiddagen som Engla försvann. Hon hade pratat med sin mamma i mobiltelefon flera gånger under dagen, senast vid tvåtiden strax innan hon begav sig hemåt. När mamman ringde en halvtimma senare, svarade inte dottern. Klockan 16.43 larmades polisen om försvinnandet.
Englas cykel hittades cirka 500 meter från hemmet, en bit in i skogen. I närheten observerades bilspår, som undersökts av tekniker. Hela sträckan som Engla cyklade var fem kilometer lång.
- Cykeln har tagits i beslag och vi har gjort kontroll av den, men det har inte gett något. Om det finns avtryck på cykeln, tar de flera dagar att få fram, säger Sven-Åke Petters, presstalesman på polisen i Dalarna.
Via en mobilmast har Englas mobiltelefon registrerats i området och visat sig vara påslagen, men telefonen hade sent i går kväll inte påträffats. Omkring 600 meter från den plats där cykeln hittades, mötte Engla ett sällskap. En man i gruppen hade en ny kamera och testade olika motiv. Den bild han tog av Engla har överlämnats till polisen.
Polisens rubricering av försvinnandet är misstänkt människorov. Englas familj, kompisar och andra har hörts, men i går kväll fanns fortfarande ingen misstänkt.
- Folk har hört av sig med iakttagelser, men det är ingenting som har gett något resultat, säger Sven-Åke Petters.
Englas pappa bor i Spanien och har sökts via spansk polis. Det finns dock inga misstankar om att han har något med försvinnandet att göra.
Polisen efterlyste tidigare ägaren till en ljusgrön Volvo som synts i närheten av fotbollsplanen i lördags. Föraren har hört av sig till polisen och man bedömer att hans förklaring till varför han befann sig på platsen är trovärdig. Bilen är därmed avförd från utredningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.