Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Richard Herrey blir politiker

Gamla "Diggi-loo Diggi-ley"-stjärnan Richard Herrey 52, har kastat av sig sina gyllene skor för att göra en karriär inom politiken. Redan nästa år kandiderar han till en post i riksdagen.

1984 vann Richard Herrey tillsammans med sina bröder Eurovisionsschlagerfestivalen med "Diggi-loo Diggi-ley". Sedan dess har han bland annat jobbat som programledare i radio och varit med i "Let's Dance". 

Nu ska den förre detta Herreys-medlemmen ge sig in i politiken där han redan nästa år kandiderar till en post i riskdagen för Moderaterna. 

– Jag har följt politiken i många år och har sett så många kortsiktiga och ogenomtänkta beslut tas genom åren. Nu hoppas jag får vara med och påverka, säger Richard Herrey till Expressen.

I Expressens artikel berättar 80-talsstjärnan vad han tycker om de olika partiledarna i Riksdagen. Herrey tycker att Jonas Sjöstedt (V) verkar snäll, att Annie Lööf (C) är kanon och att Jimmie Åkesson (SD) är en bra partiledare för sitt parti, även ifall han inte sympatiserar mer partiet. Detta gör han även tydligt och hävdar att den så kallade Decemberöverenskommelsen var ett stort misstag:

– Det var fel på alla möjliga sätt. Jag vill inte vara med om att något sådant händer igen, säger Herrey till Expressen.

Uppvuxen i Göteborg

Richard Herrey växte upp i en förort till Göteborg. Hans familj hade det knapert och var väldigt religösa. Hans bror Louie som också var med i "Herreys" följde det religiösa spåret efter karriären har varit biskop i Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga i Södertälje. Herrey berättar för Expressen om uppväxten:

– Jag kommer från ganska sparsamma förhållanden, jag är uppväxt i ett arbetarhem med sju barn, i ett område i Göteborg som numera kallas för ett speciellt utsatt område. Redan då var det ett område med stora sociala problem, där de unga stötte på droger och kriminalitet, säger han.

Richard Herrey tror att hans bakgrund och uppväxt givit honom kunskaper som kan tillföra någonting i Sveriges riksdag.

Herrey har sedan några månader tillbaka varit i kontakt med både den tidigare partisekreterare för Moderaterna Tomas Tobé och nuvarande Anders Edholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.