Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det ska ha varit ett rätt så lugnt valborgsfirande runt om i landet. Bild: Johan Nilsson/TT
Det ska ha varit ett rätt så lugnt valborgsfirande runt om i landet. Bild: Johan Nilsson/TT

Relativt lugnt valborgsfirande

Valborgsmässoafton kan oftast vara en stökig högtid för polisen. Men i Göteborg tycks det varit en förhållandevis lugn afton.
– Man märkte av att det var rätt go stämning på stan, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Valborgsfirandet verkar ha gått förhållandevis lugnt till i år. Polisen i Göteborg har under det gångna dygnet omhändertagit 38 personer för fylleri. Men enligt Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, var det lugnare än väntat i Göteborg under Valborg.

– Det kommer ju upp smågrejer. Men vi märkte ganska fort i samband med Cortègen att det var mycket folk i stan men att det var en ganska go stämning, säger han.

I studentstäderna Lund och Uppsala, där de största firandena äger rum, omhändertog polisen under dagen ett tjugotal personer för fylleri på vardera ort.

– Vi har faktiskt haft en väldigt lugn och behaglig valborg, över förväntan. Det är fint väder och god stämning, säger Peter Larsson vid polisen till Sydsvenskan under natten.

I Stockholm uppger polisen att årets valborgsfirande inte var något utöver det vanliga.

– Det har varit ett normal firande, inget som sticker ut, men mycket fylleri, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.