Det kommer extra många såna här i juli. Arkivbild.
Det kommer extra många såna här i juli. Arkivbild. Bild: Christine Olsson/TT

Rekordmånga födslar i Göteborg i sommar

Det ser ut att bli en hektisk sommar på Sahlgrenska sjukhusets förlossningsavdelning i Göteborg. Där förväntas antalet födslar i juli nå rekordsiffror med 25 procent fler jämfört med för fem år sedan, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

ANNONS
|

En av orsakerna till de förväntade rekordfödslarna tros vara den pågående pandemin.

Sahlgrenska sjukhuset har nordens största förlossningsklinik och i juli beräknas 1 032 barn födas vilket är den högsta siffran på fem år.

Prognosen oroar Vårdförbundet på Sahlgrenska som saknar såväl sjuksköterskor som barnmorskor, men enligt verksamhetschef Corinne Pedroletti kommer verksamheten gå runt som vanligt.

– Vi har medarbetare som väljer att mot extra ersättning flytta semesterveckor eller går in och tar extra pass, säger Corinne Pedroletti till Ekot.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS