Försvarsmakten får nya och upprustade fastigheter i Eksjö och Halmstad. Arkivbild.
Försvarsmakten får nya och upprustade fastigheter i Eksjö och Halmstad. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Regeringen rustar försvarsfastigheter

ANNONS

Regeringen kommer på torsdag att bevilja 275 miljoner kronor till investeringar i Försvarsmaktens fastigheter i Eksjö och Halmstad, uppger finansdepartementet för TT.

Investeringen går till Fortifikationsverket, som äger och förvaltar Sveriges försvarsfastigheter.

I Eksjö ska en utbildningsanläggning till en kostnad om högst 115 miljoner kronor uppföras från grunden. Den ska nyttjas av Göta ingenjörsregemente och ska tillgodose ett ökat kapacitetsbehov efter tidigare riksdagsbeslut om totalförsvarets mål åren 2021–2025.

I Halmstad – där en av landets militärhögskolor ligger – förväntas antalet värnpliktiga öka med ungefär 40 procent de närmaste åren, enligt regeringen. Därför ska en av tre kasernbyggnader på regementsområdet från tidigt 1900-tal renoveras och byggas ut till en kostnad om högst 160 miljoner kronor.

ANNONS

Med anledning av investeringen ska finansmarknadsminister Max Elger besöka Halmstad på tisdag.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS