Regeringen hånas för sina överdrivna vinterkläder

Stockholmare som tror att allting norr om Dalälven är Nordpolen. På Twitter hånas partiledarna Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) som tog emot ett stort gäng EU-kommissionärer iklädda polarjackor och pälsmössor – trots att det bara var en minusgrad.

ANNONS
|

Igår tog den svenska regeringen emot en rad europeiska toppolitiker för EU-toppmötet i Kiruna. I samband med mötet besökte de det närliggande ishotellet i Jukkasjärvi och på plats var bland annat EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, iklädd skaljacka och scarf, och Kung Carl Gustaf som kom i hatt och rock.

Statsminister Ulf Kristersson (M) och Ebba Busch (KD) valde betydligt varmare outfits. Kristersson kom i rejäla vinterkängor, täckbyxor och en lång parkas med pälskrage. Ebba Busch körde på en stor dunjacka från Fjällräven, pälsmössa och stora tumvantar.

Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i samband med ett gruppfototillfälle tillsammans med svenska ministrar och EU-kommisionärer inför en middag på Ishotellet Jukkasjärvi.
Energi- och näringsminister Ebba Busch (KD), och EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen i samband med ett gruppfototillfälle tillsammans med svenska ministrar och EU-kommisionärer inför en middag på Ishotellet Jukkasjärvi. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Nu hånas deras klädval i en livlig Twittertråd. Trådstartaren frågar sig varför de är klädda för en Nordpolenexpedition trots att det bara var en minusgrad i Kiruna igår. Andra undrar varför de ser ut som förskolebarn eller om det är första gången de är norr om Östersund. En norrbottning skriver att hon aldrig haft så mycket kläder på sig, även när det varit 39 minusgrader.

ANNONS

Men vissa tar även de svenska ministrarna i försvar och menar att det faktiskt brukar vara kallt inuti själva ishotellet och att det är tråkigt att frysa.

Den förklaringen kommer även från Andia Gemsjö, pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch.

– Ebba Busch åkte till Norrbotten redan i tisdags och har varit på långa studiebesök och möten utomhus. Det kan bli kallt när man inte rör på sig och det är ju skönt att slippa frysa. Temperaturerna varierar också där uppe, säger hon.

GP söker även Ulf Kristersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS