Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Rasmus Törnblom ny ordförande i Muf

Moderata ungdomsförbundet (Muf) har valt Rasmus Törnblom till ny förbundsordförande vid stämman i Sollentuna, uppger förbundets pressinformatör.

Törnblom föreslogs som ny Muf-ordförande av en enig valberedning i oktober. Han ersätter Erik Bengtzboe, som har suttit i fyra år.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Rasmus Törnblom har varit suttit i Muf:s förbundsstyrelse de senaste fem åren och varit vice ordförande de senaste två åren. Den nye ordföranden, som valdes enhälligt, vill nu att M självkritiskt ska börja ompröva och förnya sin politik inför valet 2018.

-I det här valet reducerades vi till ett parti som i huvudsak var för budgetdisciplin. Det begränsade arbetslinjen, och nu måste vi se till att den moderniseras så att den omfattar även unga och utrikes födda. För att göra det måste vi modernisera arbetsmarknaden, säger han.

Han vill också Sverige ska stå för en generös asylpolitik och att Muf ska vara Sveriges starkaste röst för mer öppenhet. Han tycker dock inte att det råder någon konflikt i partiet i frågan.

-Det händer att människor uttalar sig i en riktning jag inte sympatiserar med, men jag kommer vara en tydlig röst mot det.

Muf-ordförandeposten har varit språngbräda för en rad ledande M-politiker, däribland före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, före detta justitieministern Beatrice Ask och EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark.