Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Över 60 bilar eldhärjades i västra Göteborg i kvarteren runt Frölunda Torg i mitten på augusti. Arkivbild.

Räd mot misstänkta bilbrännare – fyra anhållna

Polisen genomförde en gryningsräd mot flera adresser i Västra Frölunda i Göteborg mot misstänkta bilbrännare. Elva personer frihetsberövades – fyra av dem har anhållits.

Tidigt på måndagsmorgonen slog polisen i Västra Götaland till mot flera adresser i Göteborg, de flesta i närområdet där över 60 bilar eldhärjades i kvarteren runt Frölunda Torg den 13 augusti.

- Vi har fått tag på alla som vi sökte i dagens hämtningar. De är alla misstänkta för grov skadegörelse och våldsamt upplopp, sade Christian Nylén, biträdande chef i lokalpolisområde syd, till TT efter aktionen.

Fem anhölls

De gripna förhördes under dagen och åklagaren beslutade därefter att anhålla fyra av personerna medan de övriga sju släpptes, uppger Åklagarmyndigheten för TT. En orsak till frisläppandet ska vara att det rör sig om mycket unga personer, de är dock fortfarande misstänkta för brott.

Polisen har tidigare topsat ett 30-tal personer. Topsningen skulle göra det möjligt att jämföra deras dna med blodspår på brottsplatsen. Men enligt Christian Nylén har måndagens insats ingen koppling till masstopsningen. I stället är det uppgifter från vittnen och resultaten av videogranskning som ligger bakom misstankarna mot de personer som hämtades in.

Ännu fler misstänks

Fler personer tros vara inblandade i bilbränderna. Förra måndagen greps och häktades en person misstänkt för inblandning. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov skadegörelse och våldsamt upplopp men förnekar brott.

En annan man i 20-årsåldern satt häktad i tre månader för påstådd medverkan i de upploppsliknande brandattackerna. Han släpptes dock för ett par veckor sedan, men är fortfarande misstänkt.

Rättad: Tidigare uppgifter om antalet anhållna har ändrats, rätt antal är fyra personer.