Propellerskadad flyttad till Göteborg

ANNONS
|

Kvinnan, som är i 75-årsåldern skadades på lördagen allvarligt när hon bevittnade sin sons flygtur.

Vid tretiden på lördagen flyttades kvinnan till Sahlgrenska universitetssjukhuset. Kvinnans tillstånd var då livshotande, enligt pressjouren på Södra Älvsborgs sjukhus.

– Sahlgrenska har en specialistkompetens som inte finns hos oss. Men jag vet inte exakt varför hon flyttats, säger Maria Bohlin, informatör på Södra Älvsborgs sjukhus.

På Sahlgrenska är man väldigt förtegna om kvinnans tillstånd.

Den tragiska olyckan inträffade på Viareds flygplats utanför Borås. Det lilla propellerplanet hade landat och stannat i närheten av klubbstugan när kvinnan gick fram för att fotografera och gratulera sin son. Piloten hade börjat förbereda för att stänga av motorn när han såg kvinnan närma sig i ögonvrån.

ANNONS

- Han hinner inte få stopp på propellern innan olyckan inträffar, säger Börje Gustavsson, vice ordförande i Borås flygplatsförening.

Kvinnan fastnar i propellern och skadar sidan av kroppen allvarligt. En läkare råkar finnas i närheten och kan snabbt ge första hjälpen innan ambulansen kommer till platsen.

- Det är en tragisk händelse. Vi ska nu sätta oss ner och rannsaka oss om det finns något vi kan förbättra när det gäller säkerheten, säger Börje Gustavsson.

Kvinnan fördes först till Södra Älvsborgs sjukhus, där hon vårdades för livshotande skador.

På lördagseftermiddagen uppgav sjukhuset att kvinnan förts vidare till Sahlgrenska universitetssjukhuset, där möjligheten till bättre specialistvård finns.

Sahlgrenskas pressjour ville på lördagskvällen inte uttala sig om kvinnans tillstånd.

ANNONS