Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Prinsen av folket fyller år

Idag blir Prins Daniel 43 år gammal och sociala medier översvämmas av hjärtliga gratulationer till mannen som vann Kronprinsessan Victorias hjärta.

Under sina 43 år på jorden har prins Daniel gjort en av de kanske mest ovanliga livsresorna: från ett liv med sport och lugna kvällar i Ockelbo till Nobelmiddagar, kändismingel och ett liv i offentlighet. Men det verkar ha gått hur bra som helst, iallafall enligt de otaliga hyllningarna på nätet. 

"Du verkar vara en man som klarar allt med glans. Allt från suverän pappa till representatonsjobbet i kungahuset", skriver en person på Facebook. 

Daniel Westling är mannen som har gått från Ockelbo rakt in i svenska kungafamiljen. Han gick, enligt biografin på hovets hemsida, grundskolan på Raboskolan och Perslundaskolan i Ockelbo, och på Hammargymnasiet i Sandviken. Han tog studenten 1991.

Efter studenten arbetade prinsen inom äldreomsorgen i Ockelbo, ett jobb han tidigare hade prövat på flera somrar. Så följde lumpen på I14 i Gävle och ett års jobb med barn i behov av särskilt stöd.

Sedan tog intresset för idrott och träning över - 1994 började Daniel Westling en utbildning till fritidsledare vid Lillsveds idrottsfolkhögskola. När Daniel Westling lärde känna kronprinsessan var han delägare till ett gym i Stockholm. Det var 2001. De ska ha träffats genom att prinsessan Madeleine rekommenderade honom som personlig tränare. Förlovningen med kronprinsessan Victoria tillkännagavs 2009. 9 juni 2010 firades bröllopet i Storkyrkan i Stockholm.

2012 föddes Prinsessan Estelle och 2016 föddes Prins Oscar. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.