Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Prins Carl-Philip och prinsessan Sofia börjar blogga

Som en del av sin stiftelse startar nu prins Carl Philip och prinsessan Sofia en blogg. I bloggen kommer man att uppmärksamma mobbning, näthat och dyslexi. - Att utsätta barn för mobbning är fruktansvärt, skriver de.

Under fredagen valde prins Carl Philip och prinsessan Sofia att smygstarta sin hemsida för sin stiftelse, som de startade i 2015 när de gifte sig.

Som en del av hemsidan kommer prinsparet även att ha en blogg där man kommer skriva om olika ämnen kopplade till stiftelsen. Prinsparet har valt att fokusera på näthat, mobbing och dyslexi som de personligen har haft erfarenhet sedan tidigare.

I blogginlägget skriver paret: "Ord sårar inte bara för stunden och slag gör inte bara ont i ett ögonblick. Mobbning ger sår som för många varar hela livet. Vi kan inte förstå vad alla går, eller har gått igenom, men vi har båda upplevt näthat". 

Enligt hovet kommer ett blogginlägg att publiceras varje vecka. Eftersom det är stiftelsens blogg kommer både prinsparet, men även gästbloggare, att skriva inlägg.

Att de nyligen har blivit föräldrar till prins Alexander har gjort att det känns ännu viktigare att göra något åt det hat som

finns, skriver de på bloggen.

"Hat känns oavsett vem du är och som nyblivna föräldrar känns det viktigare än någonsin för oss."

Och de fortsätter med:

"Varje dag upplever barn runtom i Sverige mycket värre saker än det vi har upplevt. Pikarna, slagen och utanförskapet blir med tiden en ryggsäck som kan knäcka vilken stark rygg som helst.".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.