Prins Carl Philip döms för fortkörning

Prins Carl Philip fastnade på en fartkamera när han körde för fort, skriver Aftonbladet. Han får nu böta 2 400 kronor för trafikbrottet.

ANNONS
|

Klockan sju på morgonen den 4 december körde prins Carl Philip en Volvo på E20 i 89 kilometer i timmen. Då fångade en fartkamera i Norrtullstunneln i Stockholm den fortkörandes prinsen, rapporterar Aftonbladet.

Högsta tillåtna hastigheten på sträckan är 70 kilometer i timmen och en anmälan om fortkörning upprättades med meningen: ”Du begick gärningen med oaktsamhet”.

Prinsen kallades till förhör i slutet av februari, där han berättade att han trodde det var tillåtet att köra i 80 kilometer i timmen. Han kunde inte säga om den uppmätta hastigheten var korrekt och ifrågasatte inte mätningen.

Det ska inte ha funnits några speciella omständigheter som gjorde att han var tvungen att köra för fort och han fick böter på 2 400 kronor för brottet.

ANNONS

– Det vi kan säga är att det här har skett och att boten är betald, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

LÄS MER:Prinsen: "Vore kul att köra Porsche nästa år"

LÄS MER:Kronprinsessan Victoria och prins Daniel dementerar skilsmässan

LÄS MER:Kungafamiljen bryr sig visst om Göteborg

LÄS MER:Prins Carl Philip ska vinna serien med ny bil

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS