Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Postnords terminal på Arlanda har fått hantera många av de paket som skickats under julen. Arkivbild.

Postnord: Julpaketen hann fram i tid

Oron var stor att beställda paket inte skulle komma fram i tid till julafton. Men enligt Postnord har de nått mottagaren innan dopparedagen.

Under året har e-handeln rusat i Sverige, vilket framför allt märktes under Black Friday. Postkaos utbröt runt om i landet och postombuden fick placera paket överallt.

Trycket av beställningar på nätet höll i sig även efter att reaveckan avslutades och rädslan var stor att paketen inte skulle nå fram till mottagaren innan dopparedagen.

Paketen hann fram

Men enligt Postnord hann alla paket som skickades med postoperatören till och med den 20 december fram i tid till jul, berättar Erika Ahlqvist, chef för distribution på Postnord Sverige.

- Trots de stora paketvolymerna och blixthalka gick det bra. Även en del paket som kom in den 21 december och en del den 22 december hann fram till julafton, säger hon.

Trots det kan det vara en del paket som inte landat hos mottagaren i tid.

- Enskilda paket kan ha blivit felsorterade eller förlorat sin adressetikett och då har de kanske inte kommit fram till jul, säger Ahlqvist.

Stor ökning av paket

I december har Postnord i snitt hanterat 500 000 paket per natt. Jämfört med samma period förra året är det en volymökning med 25 procent och mer än vad Postnord räknat med. Enligt Erika Ahlqvist har de oväntat stora volymerna kunnat hanteras tack vare god planering, hårt arbete och en smula tur.

- Vi har klarat oss från teknikproblem i sorteringscentralerna och sluppit hårt väder som hade kunnat försena transporterna, säger hon.

Erika Ahlqvist rekommenderar alla som ännu inte fått förväntade paket från Postnord att kontakta kundtjänst.